Gutamalsgillet logo


Gåttar u kunt

ELVA BIDRAG har lämnats in till årets skrivartävling Fäi-Jakåpräise. Juryn bedömer just nu och på Gutamålsgillets summaratingg 31 augusti i Etelhem avslöjas vilka som får pris i 2014 års tävling.

POP PÅ GUTAMÅL lockar även i år. I fjol vann Fideli Pettersson tusen kronor på sin översättning av Loreens Euphoria och i årets tävling har det redan kommit in en gutamålstext till Aviciis Wake me up. Den som vill konkurrera om tusenlappen sänder sin text till ordförande@gutamal.org. Prisutdelning på höstens Gutamålets Dag.

ÅRETS FOLKBILDARE blev Gunilla Brogren bl.a. aktiv inom Gutamålsgillet. Det var tredje året i rad som en  gutamålsengagerad person utsågs av Gotlands Bildningsförbund. För två är sedan var det filmaren Mats Ahlby, i fjol Bosse Carlgren och i år alltså Gunilla Brogren.

STADGAR PÅ GUTAMÅL finns det numer tack vare Erik Larsson i Öja. Han har översatt Gutamålsgillets stadgar som man numer kan läsa vid sidan av de  svenska.

SOCKENKARTA med öns socknar i gutnisk alfabetsordning är senaste nytt i Bojans Bodi. Fran Adre ti Åie  är rubriken på planschen man köper för bara 30 kronor. Vad heter din socken på gutamål?

SORK SKA VARA SÅRK 43.000 sökningar har alltså gjorts i Årdlistu på denna sida. Ibland hittar man inte det som söks och det vanligaste felet är att stava sårk med o. Sårk ska det vara om man är intresserad av vad det betyder på svenska.